Skupština Privrednika: Nevraćena imovina glavna kočnica u napretku i razvoju

Piše: O. R. / P-portal.net

Održana Redovna godišnja izvještajna skupština Srpskog privrednog društva Privrednik

Skupština Privrednika, foto: Jovica Drobnjak

Skupština Srpskog privrednog društva Privrednik na svojoj redovnoj izvještajnoj sjednici, koja je održana 20. juna 2023. godine, usvojila je Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za prethodnu kalendarsku godinu i konstatirala veliki napredak u radu kako u dobrotvornom radu na stipendiranju omladine, tako i na medijskom polju.

Skupština
Predsjednik Privrednika Nikola Lunić, foto: Jovica Drobnjak

Važna točka dnevnog reda bila je i Privrednikova imovina. Skupština je razmotrila i raspravila sve do sada poduzete radnje u vezi sa povratom Privrednikove imovine te donijela Zaključak u kojem apalira na nositelje vlasti u Republici Hrvatskoj, osobito na političke predstavnike srpske nacionalne zajednice koji su dio vladajuće koalicije, da se u najkraćem mogućem roku poduzmu sve potrebne radnje kako bi se napokon ispravila nepravda i povratila oduzeta imovina u vlasništvo Srpskog privrednog društva Privrednik.

Na temelju preporuke Ministarstva znanost, obrazovanja i sporta od 30. septembra 2015. godine i zaključka Vlade Republike Hrvatske od 7. oktobra 2015. godine, nakon svih pravnih radnji koje su poduzete za njihovo ispunjenje, do kraja 2018. godine Privrednik je ispunio sve zahtjeve koji su pred njega stavljeni za povrat imovine Društva. Budući da više od pet i pol godina nakon ispunjenja svih uvjeta još uvijek nije vraćena oduzeta imovina, taj problem je postao nepremostiva prepreka daljnjem razvoju i napretku, rečeno je na Skupštini Privrednika, te je najkasnije za oktobar najavljena i izvanredna skupština, kako bi se odredile daljnje smjernice i poduzele druge aktivnosti koje stoje na raspolaganju za povrat imovine Društva.

 

Fotografije: Jovica Drobnjak


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: