Rada Borić: Žene su bolji dio Hrvatskog sabora

Piše: P-portal.net

Zašto je ženama i dalje teško u društvu, kako zaustaviti zlostavljanje, pa i ubijanje žena, kako presjeći krug mržnje prema manjinama,… poslušajte u novom izdanju podcasta „Pravo glasa“

U novoj epizodi podcasta „Pravo glasa“ gošća Mirele Pejaković Levstek bila je Rada Borić, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba, suosnivačica Nove Ljevice, članica platforme Možemo, aktivistkinja, osnivačica mnogih ženskih udruga među kojima je Centar za ženske studije. Prema časopisu Forbes, jedna je od sedam najmoćnijih feministkinja na svijetu, iako ona sama ne voli isticanje, već poziva na jedinstvo svih žena.

Svoju saborsku fotelju i visoku plaću zamijenila malom naknadom i mjestom u Gradskoj skupštini, a tamo je kao predsjednica Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova najavila da će Zagreb dobiti ulicu Aleksandre Zec.

Anja Šimpraga postala je potpredsjednica Vlade i odmah je umjesto stručnosti u prvi plan istaknuto da je žena, pripadnica nacionale manjine i mlada i tu Borić ističe da se zaboravlja da žene odlično nose svoju politiku i ulogu, imaju pravo na pogreške kao i svi drugi, ali i na rast i razvoj.

Zašto je ženama i dalje teško u društvu, kako zaustaviti zlostavljanje žena, kako presjeći krug mržnje prema manjinama, je li požalila što je dala glas Zoranu Milanoviću te koga bi od saborskih zastupnika povela na večeru poslušajte u novom izdanju podcasta „Pravo glasa“.

Podcast možete poslušati na platformama SoundCloudSpotifyAnchorDeezerBreakerPodcast.rs, kao i na našem YouTube kanalu u nastavku.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: