Privrednikova podružnica u Ogulinu ugostila pitomce iz Novog Sada

Piše: P-portal.net

Pitomci Humanitarskog fonda “Privrednik” iz Novog Sada za vikend posjetili Ogulin. Novoosnovana podružnica SPD-a Privrednik za područje Like Korduna i Gorskog Kotara 29. i 30. srpnja 2011. godine u Ogulinu …

Pitomci Humanitarskog fonda “Privrednik” iz Novog Sada za vikend posjetili Ogulin.

Novoosnovana podružnica SPD-a Privrednik za područje Like Korduna i Gorskog Kotara 29. i 30. srpnja 2011. godine u Ogulinu je ugostila Privrednikove pitomce (stipendiste) iz Novog Sada.

Goste iz novosadskog Privrednika, među kojima su bili tajnica humanitarnog fonda Privrednik Jelena Tabak, stručna suradnica Nena Mrđenović, voditelji Milanaka Vorgić i Slađana Ivaneža, te 16 privrednikovih pitomaca, u Hrvatsku su stigli u petak 29. jula.

Goste su u Glini dočekali  predsjednik Privrednika Nikola Lunić i zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Siniša Ljubojević,  te su prisustvovali obilježavanju 70. godišnjice zločina koji se u Glini dogodio u četri krvava naleta 12. i 13. maja, 24. i 27. jula, 29. i 30. jula i 4. i 5. avgusta 1941. godine koje su organizirali Srpsko narodno vijeće, Documenta, Srpska pravoslavna crkva-Eparhija Gornjokarlovačka, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Gline i Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta”.

Nakon posjeta Glini gosti su se na odmor i noćenje uputili u Ogulin, gdje ih je dočekao povjerenik privrednikove podružnice za Liku Kordun i Gorski Kotar, Neven Rajak.

U subotu 30. jula  pitomci su obišli grad Ogulin i njegove znamenitosti, te posjetili jezero Sabljaci, nakon čega su se uputili u pravoslavni manastir  Gomirje, a prije povratka u Novi Sad posjetili su i nacionalni park Plitvička Jezera.

Tajnica novosadskog „Privrednika“Jelena Tabak   zahvalila se Podružnici Ogulin na pozivu i dočeku u Hrvatskoj, te gradonačelniku Novog Sada na njegovom doprinosu  za posjet pitomaca Hrvatskoj.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: