[PODCAST] Preradovićevom ulicom S1E5, gost: Nikola Lunić

Piše: P-portal.net

U produkciji Radio Privrednika pokrenuli smo novi podcast – „Preradovićevom ulicom“, koji vas uz razgovore s istaknutim pojedincima čiji je život i rad vezan za Preradovićevu, vodi u šetnju ovom čudesnom ulicom bogate prošlosti u dinamične sadašnjosti

U Preradovićevoj ulici nalaze se neke od najljepših starih zgrada u Zagrebu, na čijim pročeljima se mogu iščitati slojevi prošlosti. Jedna od njih je zgrada u kojoj je sjedište Srpskog privrednog društva Privrednik, najstarije živuće organizacije Srba u Hrvatskoj, s vrlo razgranatim i bogatim aktivnostima, koja je i neposredni svjedok kulturnog bogatstva, raznolikosti i naslijeđa koje se na svakom koraku Preradovićeve ulice zatiče.

SPD Privrednik osnovan je u Preradovićevoj ulici u Zagrebu još 1897. godine, pa je također i svjedok povijesnih kretanja i promjena. O svemu tome u novoj epizodi podcasta Preradovićevom ulicom govorio je predsjednik Srpskog privrednog društva Privrednik Nikola Lunić.

Podcast Preradovićevom ulicom možete slušati na Radio Privredniku (ovdje), kao i na platformi SoundCloud i na našem YouTube kanalu u nastavku.

Podcast je realiziran uz financijsku podršku Grada Zagreba.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: