Održana Skupština “Privrednika”: težište na mladima

Piše: P-portal.net

Sljedeći koraci “Privrednika” baziraju se na stipendiranju mladih, uključivanjem “Privrednika juniora” u projekte društva te osnivanjem novih podružnica u Slavoniji, Lici, Baniji i Kordunu.

Sljedeći koraci “Privrednika” baziraju se na stipendiranju mladih, uključivanjem “Privrednika juniora” u projekte društva te osnivanjem novih podružnica u Slavoniji, Lici, Baniji i Kordunu.

Najznačajnijim uspjehom Srpskog privrednog društva “Privrednik” predsjednik Nikola Lunić smatra stipendiranje 35 učenika i studenata iz Fonda “Vladimir Matijević”. Zatim ističe održavanje okruglog stola o zadrugarstvu na područjima od posebne državne skrbi u decembru 2008, osnivanje podružnice za sjevernu Dalmaciju sa središtem u Kninu, izdavačku aktivnost i osnivanje omladinske organizacije “Privrednik junior”.

Članovi “Privrednika” na izbornoj skupštini birali su rukovodstvo udruženja i rezimirali njegov rad u protekle dvije godine. Vicepremijer Slobodan Uzelac i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac u svojim su obraćanjima naglasili potrebu jedinstva srpskih organizacija u rješavanju povraćaja imovine “Privrednika”, u obezbjeđenju održivog povratka i ostvarenja prava povratnika i drugih pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj.

– Srpske organizacije moraju nastupiti jedinstveno u traženju imovine – rekao je Uzelac. Podsjetio je da je nekim udruženjima imovina vraćena, iako je bilo prekida u njihovom radu, što je obrazloženo time da je “njihov rad bio u interesu Hrvatske”.

Nakon usvajanja izvještaja za predsjednika je jednoglasno ponovno izabran Nikola Lunić. Po njegovim riječima, rad “Privrednika” će i u naredne dvije godine težište imati na stipendiranju mladih ljudi koji će se preko organizacije “Privrednik junior” uključiti u projekte društva. Osim u Kninu, bit će osnovane podružnice u Slavoniji, Lici, na Kordunu i Baniji.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: