Naselje Busije dobilo svoju školu

Piše: O. R. / P-portal.net

Novoizgrađena osnovna škola u zemunskom naselju Busije ove jeseni će prvi put otvoriti vrata za 250 đaka i 30 predškolaca

U klupama nove osnovne škole u zemunskom naselju Busije prvog septembra bit će mjesta za 250 đaka i 30 predškolaca. Zemljište na kojoj je nikla nova kuća znanja ustupila je Srpska pravoslavna crkva, a školu su pred otvaranje obišli predsjednik opštine Zemun Dejan Matić, gradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak i predstavnik Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

Prvi čovjek Zemuna je naveo da zajedničkim naporom države, Grada Beograda, Opštine Zemun i Parohijskog doma, naselje Busije dobiva novu školu što je korak dalje ka unapređenju kvaliteta života u naselju u kome pretežno žive ljudi koji su 1995. godine izbjegli iz Hrvatske.

Đacima iz ovog naselja, kako je istakao, nova škola bila je preko potrebna i sada se privode kraju administrativne procedure prije otvaranja ustanove.

Ljiljana Mijić, direktorka Osnovne škole „Branko Radičević” u Batajnici, koja je matična škola novoj osmoljetki, istakla je da je iz razgovora s roditeljima saznala da su presretni što će njihovi mališani novu školsku godinu započeti u novoj školi. Kuća znanja, kako je navela, biće moderno opremljena.

Novi školski objekt u Busijama je površine koja prelazi dvije hiljade kvadrata, s vlastitim sistemom centralnog grijanja na pelet, sedam učionica opšte namjene, učionicom za produženi boravak, dva kabineta za informatiku, bibliotekom, zbornicom, kuhinjom, trpezarijom, fiskulturnom salom i drugim prostorom izgrađenim po najsuvremenijim standardima.

 

Naslovna fotografija: Gradska opština Zemun


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: