“Ivana Vujnović” za najboljeg studenta

Piše: P-portal.net

Privrednik osnova novi fond za stipendiranje izvrsnog studenta. Na inicijativu Nevenke Ljubić, Srpsko privredno društvo “Privrednik” osnovalo je Fond “Ivana Vujnović” preko koga će “Privrednik” godišnje stipendirati najmanje jednog odličnog …

Privrednik osnova novi fond za stipendiranje izvrsnog studenta.

Na inicijativu Nevenke Ljubić, Srpsko privredno društvo “Privrednik” osnovalo je Fond “Ivana Vujnović” preko koga će “Privrednik” godišnje stipendirati najmanje jednog odličnog studenta.

Ugovor o formiranju Fonda potpisan je 13. aprila nakon sjednice Upravnog odbora “Privrednika”. Po riječima Nevenke Ljubić, osnivačka sredstva fonda iznose 20.000 kuna, a ugovor je potpisan na četiri godine uz mogućnost produženja.

Za stipendiju Fonda “Ivana Vujnović” mogu konkurirati mladi ljudi koji ostvaruju odlične rezultate u školovanju i dokažu da aktivno poznaju strane jezike, ali i koji se aktiviraju u “Privredniku”.

Stipendija za najboljeg studenta traje godinu dana i prijelaznog je tipa, a njen dobitnik može ponovo konkurirati, kaže Nevenka koja očekuje da bi se, ukoliko i drugi podrže ovu inicijativu, Fond mogao proširiti i omogućiti stipendiju za dvoje najboljih studenata.

Fond nosi ima po Nevenkinoj kćerki Ivani Vujnović, koja je, imajući tek 16 godina, zbog iznenadne teške bolesti umrla 1995. godine. Ivana je bila odlična učenica zagrebačke XVIII gimnazije, izuzetna u svakom pogledu. Odlazila je na ljetne škole u inozemstvu, a pored francuskog govorila i engleski i njemački jezik. Svirala je i klavir. Bila je pametna, lijepa djevojka pred kojom je bila budućnost, ali teška bolest sve je to prekinula. Jedan mladi život se nije ostvario. Zbog toga se ovim fondom u znak sjećanja na Ivanu želi omogućiti da netko drugi ostvari svoje snove i ambicije.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: