Hrvatska treba Srbe, a Srbi biraju svoje predstavnike na roza listiću

Piše: P-portal.net

„Kada 17. aprila budete na biralištima, zatražite roza listić i zaokružite brojeve 2., 4. i 5. na listi srpske nacionalne manjine jer Hrvatska treba Srbe!“, poručuju u predizbornoj kampanji iz Samostalne demokratske srpske stranke

SDSS
Kandidati SDSS-a za predstojeće parlamentarne izbore

Na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, koji će biti održani u srijedu, 17. aprila 2024. Samostalna demokratska srpska stranka izlazi s kandidatima Miloradom Pupovcem, Anjom Šimpragom i Draganom Jeckov.

Na sjednici Glavne skupštine SDSS-a, održanoj 26. marta u Vukovaru, predstavljeni su i zamjenici kandidata, pa je tako zamjenik Dragane Jeckov na ovogodišnjim parlamentarnim izborima načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić, zamjenik Anje Šimprage je saborski zastupnik Boris Milošević i zamjenik Milorada Pupovca je zamjenik župana Karlovačke županije Dejan Mihajlović.

U predizbornom programu stranke navodi se da su u prethodnim godinama sudjelovanja u vlasti napravljeni značajni iskoraci u rješavanju višedesetljetnih problema srpske zajednice, ali i da statusom i položajem Srba u Hrvatskoj nisu zadovoljni, pogotovo u kontekstu razvoja ruralnih sredina u kojima živi najveći broj Srba povratnika.

Iz SDSS-a su naveli kako će se u narednom periodu posebno posvetiti daljnjem napretku u razvojnoj politici, jačanju vidljivosti i položaja srpske zajednice i institucija, ali i izgradnji društva slobode u kojem će se i pripadnici manjina osjećati ugodno.

„Na prvom mjestu je pitanje razvoja sredina u kojima žive pripadnici srpske zajednice koje spadaju među najnerazvijenije u Republici Hrvatskoj. Da još radimo dva ili tri mandata, ne bi bilo dovoljno da učinimo te sredine dostojnim za život i da učinimo da drugi ljude počnu dolaziti tu i živjeti s pripadnicima srpskog naroda u tim sredinama, bilo da je riječ o Kordunu, Baniji, Lici, Sjevernoj Dalmaciji, Baranji ili bilo kojem dijelu Republike Hrvatske. Zatim ćemo učiniti sve da se ojačaju naše institucije kako bi se realizirali programi koji su neophodni za pripadnike srpske nacionalne zajednice u sferi kulture, obrazovanja, medija i slično. Također, želimo da naše institucije imaju potpunu stabilnost, koju, nažalost, sada nemaju i status kakav trebaju imati u skladu s dokumentima na osnovu kojih su osnovani“, rekao je Pupovac.

„Kada 17. aprila budete na biralištima, zatražite roza listić i zaokružite brojeve 2., 4. i 5. na listi srpske nacionalne manjine jer Hrvatska treba Srbe!“, poručuju u predizbornoj kampanji iz Samostalne demokratske srpske stranke.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: