Deveti Privrednikov kongres – ove godine dodijeljeno najviše stipendija

Piše: P-portal.net

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo Privrednik stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnje je do sada Privrednik stipendirao između …

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo Privrednik stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnje je do sada Privrednik stipendirao između 50 i 60 učenika i studenata, a najviše njih iz zapostavljenih i ekonomski slabo razvijenih područja Hrvatske. Ove školske/akademske godine Privrednik stipendira do sada najveći broj učenika i studenata: ukupno njih 79. Mjesečne stipendije iznose od 500 (učeničke) do 1.200 kuna (studentske).

Mnogi Privrednikovi stipendisti su zahvaljujući stipendijama završili svoje školovanje i postali Privrednikovi donatori. Postali su i stupovi perspektive srpske zajednice u Hrvatskoj – liječnici, pravnici, profesori, inženjeri… Sve ono što je potrebno da srpska zajednica u Hrvatskoj ima nade i perspektive u budućnosti. Privrednik svojim radom tako doprinosi i čitavom suvremenom hrvatskom društvu već godinama unazad.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: