Anja Šimpraga: Svaki čovjek ima pravo na struju, vodu i dostojan život

Piše: P-portal.net

U novoj epizodi podcasta „Pravo glasa“ razgovarali smo sa saborskom zastupnicom SDSS-a Anjom Šimpragom o njezinom političkom putu, zašto se odlučila ući u politiku s osamnaest godina te zašto misli da je važno uvažavati i poštivati međusobne razlike

U kratkom razdoblju Šimpraga je bila potpredsjednica općinskog vijeća općine Ervenik, potpredsjednica Aktiva žena SDSS-a, predsjednica šibensko-kninske županijske organizacije SDSS-a i zamjenica župana Šibensko-kninske županije. „Te četiri godine sam se zaista trudila, radila i bila svakodnevno s ljudima na terenu, komunicirala o njihovim problemima, zvala kolege, državne tajnike u Zagrebu kako da riješimo probleme“, kaže Šimpraga.
Nakon odlaska Borisa Miloševića na mjesto potpredsjednika Vlade, na njegovo mjesto u Saboru sjeda upravo Šimpraga, koja je svojim govorom o izbjeglištvu za vrijeme Oluje digla prašinu ne samo u Saboru: „Zašto bi nekome bio problem da ja iznesem svoju priču i da kažem osjećaje koje sam ja proživjela kao dijete? Ja nisam iskreno vjerovala da će to biti toliko popraćeno, da će se toliko o tome pričati, jer je meni normalno da ja pričam kako sam ja nešto doživjela. Međutim nekome je zasmetalo što sam rekla august. Nekome će sutra zasmetati što ja kažem tačka ili hiljada, ali to su različitosti koje nas trebaju spajati“.

Problema na terenu ima i dalje, no u nekim dijelovima se stvari pomiču s mrtve točke, dio sela s pretežno srpskim stanovništvom konačno je dobio ili će uskoro dobiti električnu energiju, no pitka voda je drugi par rukava. Jedna od tema razgovora sa saborskom zastupnicom SDSS-a Anjom Šimpragom bila je i najava da bi Aleksandra Zec mogla dobiti ulicu u Zagrebu. Kakvo je stanje na terenu, što očekuje od popisa stanovništva, što treba učiniti da se mladi vrate te tko je Anji Šimpragi najdraži saborski zastupnik, a s kime bi mogla otići na večeru poslušajte u novom izdanju podcasta „Pravo glasa“.

Podcast možete poslušati na platformama SoundCloudSpotifyAnchorGoogle podcastDeezerBreakerPodcast.rs, kao i na našem YouTube kanalu u nastavku.

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: