Tribina: Svijet na rubu katastrofe

Piše: P-portal.net

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Svijet na rubu katastrofe“ održana je 8. oktobra u Privrednikovom domu u Zagrebu.

Rusija, Ukrajina, Izrael, Palestina, Libanon, Iran…. Raketiranja, brojanje mrtvih, raseljavanja, etnička čišćenje, pogromi. Srlja li svijet ka globalnom sukobu ili je on odavno počeo? Kako će se razvijati rat na Bliskom istoku, nazire li mu se kraj u Ukrajini? To su pitanja koja brinu sve stanovnike globalnog sela, jer se od moguće eskalacije i ruskog nuklearnog odgovora nitko neće moći sakriti.
Hoće li Ukrajina dobiti dozvolu za ozbiljniji napad na Rusiju, kako će odgovoriti Iran? Na novoj Privrednikovoj tribini o tim i drugim sličnim temama govorili su stručnjak za međunarodne odnose Branimir Vidmarović i Mohamed Al-Younis, hrvatski državljanin jordanskog porijekla, čovjek koji je prije više od pola stoljeća kao student došao u SFRJ, odličan poznavatelj bliskoistočnih političkih prilika.

Razgovor je moderirao novinar Saša Kosanović.

Snimku tribine pogledajte u nastavku.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: