Tradicionalnoj manifestaciji obilježavanja Sv. Ilije koja je održana 2. avgusta ove godine u Blinji kod Petrinje u Republici Hrvatskoj, a na poziv SKD “Prosvjeta” pododbor Petrinja, prisustvovali su i predstavnici Zavičajnog udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije iz Beograda.

U njihovom sastavu djeluje i ženska pjevačka grupa KUD „Banija“ koja je svojim nastupom pobrala grpomoglasne aplauze.
Nakon druženja i razgovora o budućoj saradnji, gosti iz Beograda su posjetili i etno muzej dr. Pere Perice Milunića u Brđanima cesti, te se puni utisaka, vratili u Beograd.
Vođa dvadesetak članova udruženja Banija Miloš Kovjanić upućuje riječi hvale domaćinu, a u fotogaleriji se mogu vidjeti slike iz etno muzeja dr. Milunića.

U moje ime i u ime Zavičajnog udruženja Banijaca želim da se zahvalim SRPSKOM KULTURNOM DRUŠTVU “PROSVJETA” ZAGREB, PODODBOR PETRINJA na izuzetno dobroj organizaciji, prijemu i provodu. Posebno bih se zahvalio predsjednici Mari Vilus, gospodinu Sekuliću i ovom prilikom želim da ih pozdravim i da im se zahvalim. Zahvalio bih se i KULTURNOM CENTRU, BRĐANI CESTA na srdačnom dočeku i prijemu. Nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju kao i druženje u narednom periodu.
Potpredsednik UO ZAVIČAJNOG UDRUŽENJA BANIJACA
Miroslav Kovjanić

 

Izvor: Banija Online

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email