U organizaciji VSNM Grada Pakraca i Parohije Pakračke jučer je u Sabornom hramu Svete Trojice u Pakracu proslavljen praznik Svetog Nikole uz obred Slavskog kolača, podjelu paketića i zabavni program.

Nakon osveštenja Slavskog kolača,  Njegovo Preosveštenstvo Episkop pakračko-slavonski  g. Jovan podjelio je paketiće mnogobrojnoj djeci, te je nakon obreda u crkvi organiziran zabavni program za djecu u Vladičanskom dvoru. Dodatno su darivani knjigama polaznici pravoslavne vjeronauke u pakračkoj osnovnoj školi.

Zabavni program uz puno interakcije s djecom i uz pratnju gitare vodio je Goran Vinčić, komičar iz Zagreba.

– Izuzetno sam zadovoljan ovogodišnjom proslavom Svetog Nikole, posebno zbog velikog odaziva roditelja i djece, a svakako raduje informacija da je u crkvi i Vladičanskom dvoru bilo preko 60 djece. Djeca su bila oduševljena nastupom Gorana Vinčića, ali i poklonima te se nadam da će biti još prilika za ovakva druženja djece i roditelja – rekao je Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Prošlog tjedna su paketići podijeljeni i učenicima na dodatnoj nastavi srpskoj jezika (model C) i pravoslavnog vjeronauka u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu.

– Bilo je zadovoljstvo družiti se s njima i čuti da pored svih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, oni uče ćirilicu, srpsku književnosti i istoriju, muzičku kulturu, vjeronauku i drugo na ovim oblicima manjinske nastave – zaključio je Ivanović.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email