fbpx

Govor tolerancije može se čuti i sa sportskih terena

Govor tolerancije može se čuti i sa sportskih terena

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj pokrenulo je medijsku kampanju „Govor tolerancije“
Govor tolerancije

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj pokrenulo je medijsku kampanju protiv govora mržnje i nacionalizma na sportskim događanjima.

Projekt pod nazivom „Govor tolerancije“ osmišljen je sa ciljem suzbijanje predrasuda i negativnih stavova prema različitim etničkim skupinama i drugim ranjivim društvenim grupama među mladima.

Kroz projekt će se prikazati video materijali i intervjui s poznatim sportašima iz različitih sportskih disciplina, koji su porijeklom ili imaju profesionalni angažman na području država bivše Jugoslavije.

Sadržaj video materijala je antidiskrimatornog i antinacionalističkog karaktera, a snimljen je prvenstveno da doprinose usvajanju tolerancije, ravnopravnosti i multikulturalizma kao društvenih vrijednosti.

Da se sa sportskih terena mogu čuti i drugačije poruke od onih koje smo navikli slušati s navijačkih tribina, potvrdio je Nenad Šoštarić, izbornik ženske rukometne reprezentacije koja je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj i trener RK Lokomotiva.

 

Svoj doprinos projektu „Govor tolerancije“ koji provodi Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj dao je i Ivan Ergić, pjesnik, i bivši nogometaš reprezentacije Srbije sa svojom pjesmom „Sigurna kuća“

 

Projekt „Govor tolerancije“ sufinanciran je od strane Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Uprave za suradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: