Obilježena godišnjica smrti Ivane Vujnović

Piše: P-portal.net

Mladi članovi Privrednika odali počast Ivani Vujnović Članovi Privrednik Juniora posjetili su na godišnjicu smrti, nedjelju 15. jula/srpnja 2012. godine, vječno počivalište Ivane Vujnović na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj. Odajući ...

Mladi članovi Privrednika odali počast Ivani Vujnović

Članovi Privrednik Juniora posjetili su na godišnjicu smrti, nedjelju 15. jula/srpnja 2012. godine, vječno počivalište Ivane Vujnović na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj. Odajući počast i sjećajući se izvrsnosti Ivanine mladi Privrednikovi članovi položili su cvijeće i zapalili svijeće.

Srpsko privredno društvo Privrednik utemeljio je Fond Ivana Vujnović za izvrsne studente u čast i vječno sjećanje na Ivanu Vujnović u proljeće 2010. godine na inicijativu Dr. Nevenke Ljubić, njene majke. U akademskoj godini 2011/12 Privrednik stipendira se dvoje studenata, i to Maju Markanović, studenticu master studija na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu i Nemanju Aleksića, studenta master studija na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Prije Maje i Nemanje ovim Fondom stipendirano je dvoje izvrsnih studenata u prošloj akademskoj godini. Studentice i studenti iz ovog fonda dobivaju stipendiju u iznosu 1.000 kuna mjesečno tokom akademske godine.

Ivana je imala samo 16 godina kada je zauvijek otišla zbog teške bolesti tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. I potvrda da je život čudo. Ivana je otišla premlada da bi imala karijeru ali ona će na posredan način preko svoje nesebične i dobrotvorne majke zasigurno pomoći ostvarenju karijera mnogih ambicioznih i izvrsnih djevojaka i mladića. Onih koji imaju snove kao što ih je i Ivana imala. Tako da ono što nije uspjelo Ivani vjerujemo da će uspjeti mnogim stipendistima Privrednikovog Fonda Ivana Vujnović zahvaljujući dobročinstvu i čovjekoljublju Nevenke Ljubić.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: