Na zagrebački aerodrom “Pleso” u petak, 12. decembra, posle 23 godine je sleteo prvi avion iz Beograda.

Letove između Beograda i Zagreba obnovila je srpska nacionalna avio-kompanija “Er Srbija”.

Avion “Er Srbije” je oko devet časova sleteo na aerodrom “Pleso”, prenosi Beta.

Sletanje je bilo planirano za 8.30, ali je inauguracioni let u polasku iz Beograda kasnio oko 40 minuta.

“Ponosni smo na to što možemo da doprinosimo približavanju ljudi i ekonomije naših dveju zemalja. Ovi letovi će najpre odgovoriti na sve veće potrebe onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće značajnu uštedu vremena”, ističe generalni direktor “Er Srbije” Dane Kondić.

Putnike iz Srbije su sačekali i hrvatski zvaničnici. Domaćini kao i gosti veruju da će obnavljanje ove linije doprineti razvoju trgovine i turizma.

Direktor Turističke zajednice Hrvatske Ratomir Ivičić kaže da je, u odnosu na prethodnu, ove godine u Hrvatsku došlo tri odsto više turista iz Srbije

“Verujem da će novootvorena linija između Beograda i Zagreba omogućiti i dalje povećanje. Ova linija će omogućiti i veće putovanje poslovnih ljudi, održavanje poslovnih sastanaka, sve je to turizam”, kaže Ivičić.

Ovi letovi označavaju ponovno uspostavljanje vazdušne linije između Beograda i Zagreba, na kojoj je poslednji let obavljen pre 23 godine.

“Er Srbija” je u saopštenju podsetila da je prvi let na ovoj liniji obavio JAT-ov prethodnik “Aeroput” u februaru 1928. godine.

JAT je letove na ovoj liniji ponovo uspostavio u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.
Hrvatska-avion.jpg

Dve decenije kasnije, avionom “Novak Đoković” ponovo smo direktno doleteli iz srpske u hrvatsku prestonicu. Tako da posle Dubrovnika, Pule i Splita “Er Srbija” leti i za Zagreb i to dva puta dnevno

Kako je najavljeno, avioni “Er Srbije” će poletati iz Beograda za Zagreb svakodnevno u 7.35 i 18.20, a iz Zagreba za Beograd u 10.05 i 20.40.

Početna cena karte u jednom smeru biće 84 evra, povratna 99 evra.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email