Zainteresovane izbeglice, povratnici i bivši nosioci stanarskih prava mogu da podnesu zahtev za stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj do 15. februara ove godine, saopštio je danas Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zahtevi se predaju kancelarijama državne uprave u županijama i upravnom telu Grada Zagreba.

Podnosioci zahteva koji trenutno borave u Srbiji mogu da se obrate kancelariji državne uprave u županiji ili upravnom telu Grada Zagreba, u zavisnosti od toga gde su podneli zahtev, kako bi se informisali o statusu svog predmeta.

Iz Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske, kako se dodaje, savetuju da prilikom podnošenja zahteva podnosioci kontaktiraju urede i informišu nadležne o trenutnoj adresi boravka, kako bi uredi državne uprave i upravno telo Zagreba mogli u upravnom postupku da kontaktiraju stranke na važećim adresama boravka.

Kontakti kancelarija državne uprave u županijama i upravnog tela Grada Zagreba mogu se pronaći na internet stranici www.duosz.hr.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email