Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Pakraca u saradnji sa Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba održalo je 29.12.2016. godine u Pakracu informativnu prezentaciju o EU fondovima za poljoprivrednike.

Prezentaciji je prisustvovalo tridesetak poljoprivrednika s područja Pakraca, Lipika, Daruvara i Okučana, koji su detaljnije upoznati s mjerom 6.1. namijenjenom mladim poljoprivrednicima i mjerom 6.3. namijenjenom malim poljoprivrednim gospodarstvima. Isto tako, predstavljene su i druge dvije mjere „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ i “Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti”.

Informativnu prezentaciju je otvorio Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca koji je istaknuo važnost ovakvih okupljanja posebice onih koji idu u smjeru ekonomskog jačanja stanovništva i koji bi mogli doprinijeti ostanku ljudi na ruralnim prostorima.

Na nama iz Vijeća je da informiramo sve koji to žele o ovim mogućnostima i da na neki način ohrabrimo poljoprivrednike. Shvatamo tešku situaciju u kojoj se nalazi poljoprivreda i onih koji se njome bave, ali ovo je šansa koju oni ne bi smjeli propustiti posebice oni koji ispunjavaju uvjete za mjeru 6.1. namijenjenu mladim poljoprivrednicima – naglasio je Ivanović.

Prezentaciju mjera Programa ruralnog razvoja obavila je Ljubica Šolić iz LAG-a Petrova gora, koja je kroz primjere i kvalitetne odgovore pomogla prisutnima da razumiju mogućnosti predstojećih natječaja.

Prezentaciji su pored članova VSNM Grada Pakraca i poljoprivrednika, prisustvovali i načelnik općine Krnjak Dejan Mihajlović, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Igor Pavković i zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Saša Lukić.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email