Ove srede, 16. oktobra, na zagrebačkoj sceni Vidra, s početkom u 20 h, biće izvedena beogradska hit predstava „Kerovi“.

Ova predstava je prvi put izvedena na istoj sceni 5. marta 2017. godine, a u međuvremenu je obišla veći deo regije te hrvatske gradove Pulu, Osijek, Rijeku, Opatiju i Poreč.

Rađena po tekstu Cristophera J. Johsona, austrijskog reditelja i glumca čiji je originalni tekst “The Dog Logs” izvođen na pozornicama širom sveta, a u režiji Erola Kadića, predstava donosi četrnaest psećih likova koji kroz svoje životne priče iznose stavove o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti i nasilju.

Predstava „Kerovi“ je komedija koja publiku zasmejava, ali koja donosi i trenutke tišine i zapitanosti jer svet je predstavljen iz perspektive psa – ljudima najprivrženije životinje. Po mnogo čemu izvanredan glumački dvojac Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov glume pse – četrnaest likova, četrnaest različitih rasa pasa. Svaki pas nosi karakteristike svoje rase, no primećuje se da imaju izvesne osobine i svojih gospodara. Može se reći da svi pseći likovi odražavaju karakterizacije ljudskog bića. Ova predstava je specifičan spoj humora, oštrine, romantike, nežnosti ali i tragedije, pogotovo u onim momentima koji nas teraju da sami sebe upitamo koliko smo „dobri ljudi našim psima“.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email