Pododbor Srpskog kulturnog društvg Prosvjeta iz Voćina, uz pomoć svih društava iz Koordinacije Zapadne Slavonije i Moslavine, organizirao je, na pravoslavni mladi Uskrs 19.4.2015. godine, „9. Tucijadu Zapadne Slavonije i Moslavine“.

U Hrvatskom domu nastupile su folklorne, muzičke i pjevačke skupine pododbora iz SKD-a Prosvjete Voćin, SKD Prosvjeta Virovitica, SKD Prosvjeta Daruvar, SKD Prosvjeta Okučani, SKD Prosvjeta Garešnica i SKD Prosvjeta Pakrac.

Ova društva svake godine obilježavaju Uskrs, na manifestaciji prikažu neke nove koreografije uvježbane tjekom zime, a pododbor iz Garešnice ove je godine predstavio i mlađu dječju sekciju (5–10 god.), čijih je šest članova prvi put nastupilo na sceni.

Poslije nastupa kulturnih društava, koja su se predstavila tradicionalnom pjesmom i igrama, održano je natjecanje u tucanju uskršnjih jaja, u kome je Naj-jaje imao domaćin te je kao nagradu dobio prigodnu lentu i diplomu. Za glazbu u narodnom veselju brinule su se Noćne ptice, uz specijalitete domaće kuhinje.

Ova manifestacija svake godine seli u drugo mjesto, a iduće godine domaćin će biti pododbor iz Okučana.

 

 

Video: Marinianis.tv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email