U subotu, 14. februara Privrednikovi simpatizeri i brojni mladi ljudi okupili su se na druženju u klubu „Privrednikov dom“. Ovo je prvo takvo druženje, a uz to su obilježeni Dan zaljubljenih i praznik Sv. Trifuna.

Za sjajnu atmosferu druženja zaslužan je bio Nikola Pavlović, mladi muzičar, a nastup je započeo prigodnom pjesmom „Ima nešto od srca do srca“. Svi su uživali u sjajnim hitovima rokenrola i nakon svake pjesme ispraćali ga aplauzom.

 

Druženje je uveličao Mitropolit Porfirije koji se u prijateljskom i neobaveznom tonu obratio prisutnima.

„Drago mi je što je Privrednik centar okupljanja i što svoj plemeniti cilj širi i na vas“ rekao je dodavši kako je sretan što vidi toliko mladih na jednome mjestu.

„Iako zaljubljenost može biti dobra, svi bi je s vremenom trebali pretvoriti u ljubav jer je to ono što istinski ispunjava čovjeka“ nastavio je osvrnuvši se na Dan zaljubljenih, koji, iako ne svojstven istočnoj crkvi, jeste prihvaćen na određeni način.

„Ovakvih druženja treba biti što više, jer na vama mladima je da preuzimate incjativu, da se okupljate i činite dobro za svoju zajednicu, a i šire“ zaključio je.

Nakon njega predsednik Privrednika Nikola Lunić, nadovezujući se na Mitropolita Porfirija, pozvao je sve koji su puni ideja da se priključe i razvijaju Privrednik da bude još bolji nego sada.

„Mi se nadamo da će se ova druženja nastaviti, i da će svako naredno biti sve bolje.“

Druženje se nastavilo uz Privrednikov kviz koji su pratila pitanja o poznatim Srbima iz Hrvatske, tj. doprinosima srpske manjine Hrvatskoj, a vodile su ga Olivera Radović i Dijana Miličević, aktivne članice Privrednika.

Druženje je krunisao gromoglasan smijeh kojeg je prouzročio dramski umjetnik Goran Vinčić svojom stand up komedijom „Nepopravljivi romantik“ , a koja savršeno opisuje odnose muškaraca i žena iz perspektive studenata.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email