Komemoracija za obitelj Zec

Piše: O. R. / P-portal.net

Povodom tridesete godišnjice ubojstva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, ubojstva koje hrvatsko pravosuđe nije imalo snage procesuirati, Antifašistička liga RH i Srpsko narodno vijeće organiziraju komemoraciju

U noći utorka 7. decembra 2021., bit će točno trideset godina od kada su na Trešnjevci, točnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali u dom zagrebačke porodice Zec.
Hapšenje oca obitelji Zec, Mihajla, sasvim je brzo postalo javna likvidacija, a potom i otmica dvije svjedokinje ubojstva – njegove supruge Marije Zec i njihove dvanaestogodišnje kćeri Aleksandre, probuđene ovim nasiljem iz prvog sna. Naredni sati majke i kćeri, a zatim i njihova likvidacija na zagrebačkom Sljemenu (Adolfovac) pripadaju najsramnijoj povijesti ovog grada.

Na toj lokaciji Antifašisticka liga RH i Srpsko narodno vijeće 30 godina poslije organiziraju komemoraciju.

Komemoracija će se održati 7. decembra u 18 h kod Adolfovca na Sljemenu, lokalitetu gdje su u noći sa 7. na 8. decembra 1991. godine ubijene djevojčica Aleksandra i njezina majka Marija Zec.

Uz umjetnički program, koji će uključiti čitanje poezije i svjetlosnu instalaciju sjećanja, održat će se i kratki govori te položiti ruže na mjestu zločina, na kojem još uvijek i 30 godina poslije ne postoji obilježje na ubojstvo majke i kćeri Zec.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: