Tribina pod nazivom „Ima li nade za ljevicu u Evropi“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 26. marta, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Na tribini će biti predstavljena knjiga „Marks izvan uobičajenog” autora Paola Ferrera, potpredsjednika Ujedinjene Evropske ljevice u Evropskom parlamentu. Nakon toga, novinar Saša Kosanović razgovarat će s autorom knjige, kao i sa Katarinom Peović iz Radničke fronte i s Rankom Ostojićem iz SDP-a.

Kakva je budućnost evropske ljevice u vrijeme propasti velikih ideologija i u vrijeme divljanja neoliberalizma, nacionalizma i ksenofobije širom Evrope? Može li doći do ujedinjenja lijevih stranaka, bivših komunista, socijaldemokrata, zelenih i svih drugih progresivnih snaga kako bi se smanjile socijalne razlike između većine i manjine koja upravlja kapitalom i našim životima? Kome se danas obraća ljevica u Evropi?

Ako vas zanimaju odgovori na ova i druga pitanja, ako vas zanima socijalna pravda i bratstvo među narodima Evrope, čekamo vas 26. marta u 18 sati u Preradovićevoj 18 na novoj tribini u Privredniku.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email