U ponedjeljak je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu pred brojnim posjetiteljima otvorena izložba fotografija Portreti 1, autora Jovice Drobnjaka.

Otvarajući izložbu Drobnjakov kolega fotograf Mio Vesović naglasio je kako je teško napraviti portret “jer treba doći do čovjeka, razgovarati, navesti ga i dobiti pravi portret uz tehničke preduvjete, a uz to je bitno i da se taj portret negdje vidi”.

– Kod ovih fotografija nema obrađivanja. U današnjim medijima zvijezde koje sjajno izgledaju su prvo obrađene u salonima, nakon toga u kompjutorima. Kod Jovice toga nema – ističe Vesović.

Jovica Drobnjak predstavio je ovom izložbom svojih 18 najdražih fotografija nastalih između 2009. i 2014. godine. Na njima su razni režiseri i glumci, umjetnici i znanstvenici poput Špire Guberine, Predraga Matvejevića, Gorana Bareta, Radeta Šerbedžije, Pere Jelisića…

– Većina fotografija je rađena za Novosti, ali i za Objektiv, neke web stranice – sve su to fotografije rađene prema zahtjevima naručitelja – rekao je Drobnjak i dodao da je slučajno da su samo muškarci portretirani.

Izložba je prodajnog karaktera i bit će postavljena do 29. veljače u izlogu Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu.

 

Jovica_DrobnjakJovica Drobnjak, rođen 1966. godine u Gornjoj Ploči. Fotografijom se počinje baviti 1981. godine u fotogrupi u osnovnoj školi. Četiri godine kasnije maturira na Odjelu fotografskih tehnika Škole primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Dvanaest godina radi kao fotograf u nekoliko hrvatskih tjednika i magazina, a posljednjih godina djeluje kao samostalni fotograf.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email