Radio-televizija Srbije pokrenula je platformu RTS Planeta, koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom svijeta. Za korisnike koji se registriraju izvan teritorija Srbije, besplatno praćenje sadržaja bit će omogućeno u naredna tri mjeseca. Nakon promotivnog razdoblja kroz ovu platformu, besplatno praćenje televizijskog kanala RTS World (bivši program satelitskih programa, prvenstveno namijenjen dijaspori) i Radio Beograd program će i dalje biti besplatan.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog, ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obilježili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

Na tu platformu, zajedno sa svedočanstvima o našem vremenu, unose se i sadržaji snimljeni od osnivanja RTS-a.

RTS Planeta dostupna je svima na internetu, na računarima, tabletima, a odnedavno i preko posebne aplikacije za mobilne telefone. Na svim tim uređajima, osim arhiva, programa uživo, gledatelji RTS-a mogu da vraćaju program 72 sata unazad.

Korisnicima RTS-a iz riznica PGP-a, između ostalog, dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – “Zvižduk u osam” ali i ovogodišnja izdanja. U posebnoj kategoriji su priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email