Tribina „Napad je najbolja obmana“

Piše: P-portal.net

Vanja Stokić, urednica portala eTrafika.net i Aleksandar Trifunović, novinar i urednik portala Buka, govore na novoj Privrednikovoj tribini

U proteklih mjesec dana, pred parlamentom Republike Srpske prosvjedovali su predstavnici novinarskih udruženja protiv predloženih zakonskih izmjena kojima se za povredu ugleda i časti predviđaju kazne u rasponu od dvije i pol do više od 50 hiljada eura. Dok vlast protiv novinara ratuje zakonima čiji je cilj zabrana bilo kakve kritike u javnom prostoru, huligani provode ulični teror. Nekoliko dana prije novinarskog protesta, izgrebani su automobili urednika portala Buka Aleksandra Trifunovića i novinara EuroBlica i portala Srpska info Nikole Morače, koji su optuženi da su sami sebi izgrebali automobile. Da se u Banja Luci događa nešto što nije nimalo bezazleno svjedoči napad grupe huligana na sudionike sastanka koordinacije odbora „Bh. parada ponosa“, pri čemu je na radnom zadatku ozljede zadobila novinarka Vanja Stokić.

O okolnostima napada, o tome kakvu je ulogu u tome imala policija, kako je biti novinar pod stalnim pritiskom nervozne vlasti i drugim pitanjima na novoj Privrednikovoj tribini novinar Saša Kosanović razgovarat će s ljudima koji su se protiv svoje volje našli u centru zbivanja: Vanjom Stokić, urednicom portala eTrafika.net i Aleksandrom Trifunovićem, novinarom i urednikom portala Buka.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Napad je najbolja obmana“ održat će se u utorak, 4. aprila s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: