Tribina: Hoće li strože kazne za nasilnike smanjiti nasilje?

Piše: O. R. / P-portal.net

Strože kazne za silovatelje, nasilnike i ubojice žena – hoće li smanjiti nasilje?

Privrednikova tribina

Novu sezonu tribina u Privredniku otvaramo ljudskopravaškom temom. Najavljene su izmjene brojnih zakona kako bi se kao zajednica osnažili na polju borbe protiv nasilja nad ženama i djecom. Između ostalog, pooštravaju se kazne silovateljima, a femicid postaje posebno kazneno djelo. Ukidaju se i zastare u slučajevima spolnog zlostavljanja djece.

O zakonskim izmjenama, o tome što one donose, o tome jesu li suci spremni za njih i očekuje li se smanjenje slučajeva svih oblika nasilja nad ženama i djecom u Privredniku razgovaramo sa saborskom zastupnicom SDSS-a Draganom Jeckov, politologinjom Dunjom Bonacci Skenderović i Lanom Bobić, stručnjakinjom za obiteljsko nasilje i feministicom. Moderator tribine je novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Hoće li strože kazne za nasilnike smanjiti nasilje“ održat će se u utorak, 19. septembra s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: