Povodom praznika Kristovog Rođenja, parohija petrinjska je organizirala sada već tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju s ciljem uručivanja pomoći starima, nemoćnima, bolesnima i od bližnjih zaboravljenima.

Zahvaljujući ispruženoj ruci punoj ljubavi i milosrđa većeg broja vjernika i prijatelja parohije petrinjske, koji su svojim donacijama pomogli ovo plemenito djelo, tijekom blagdanskih dana obavljene su posjete i pripremljenim darovima obradovani su pacijenti petrinjskog dijela Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, korisnici Doma za stare i nemoćne osobe u Petrinji, korisnici Doma za psihički bolesne osobe u Petrinji, više od 40 porodica i pojedinaca. Parohija petrinjska se zahvaljuje svima koji su svojim djelima i pokazanom ljubavlju prema onima koji su u bilo kakvoj vrsti potrebe, pokazali tko je u biti naš bližnji.

U akciju uručivanja paroh Saša Umićević uključio je i učenike Pravoslavnog vjeronauka iz O.Š. Jabukovac, a tijekom navedenih obilazaka pomoć se uručivala bez ikakve razlike među ljudima, te niti u jednom trenutku nije bilo važno tko je koje vjeroispovjesti. Također, paroh Saša Umićević izrazio je zahvalnost tvrtki „Stanić graditeljstvo“ na ustupljenom vozilu za prijevoz pomoći.

 

Izvor: Portal 53, autor: Antonija Radošević, fotografije: Eparhija gornjokarlovačka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email