Povodom 25. godišnjice od smrti Ivane Vujnović, Privrednikovi aktivisti, zajedno s predsjednikom Nikolom Lunićem, posjetili su njeno vječno počivalište na centralnom zagrebačkom groblju Mirogoj te tom prilikom položili vijenac.

Ivana je zauvijek otišla zbog iznenadne i teške bolesti u svojoj 16. godini tek što je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, pohađala je ljetne škole u Oxfordu, Cambridgeu, Monaku, Parizu… Pored francuskog, govorila je engleski i njemački i svirala klavir.

Ivani u spomen, na inicijativu njezine majke, Nevenke Ljubić, Srpsko privredno društvo „Privrednik“ utemeljilo je 2010. godine Fond „Ivana Vujnović“ za stipendiranje studenata koji pokazuju izvrsnost u svom radu.

Ove akademske godine iz Fonda „Ivana Vujnović“, Privrednik stipendira dvije studentice. Jedna pohađa Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, a druga Geodetski fakultet u Zagrebu. Mjesečna stipendija iz ovog fonda iznosi 1200 kn.

Fond koji nosi njeno ime nastavit će pomagati brojnim mladim ljudima da nastave tamo gdje je ona stala, a Privrednik će zajedno sa svojim stipendistima sačuvati sjećanje na ovu prerano preminulu djevojku.

 

Fotografije: Jovica Drobnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email