Kosovo, nikad završena priča

Piše: O. R. / P-portal.net

Episkop pakračko-slavonski Jovan govorit će na novoj Privrednikovoj tribini

Jedan od najvećih sportaša svih vremena s ovih prostora, Novak Đoković, nedavno je svojim pobjedničkim prstom na kameru televizije koja je snimala njegovu pobjedu u polufinalu Roland Garrosa napisao emotivnu poruku svojim sunarodnjacima, ali i cijelom svijetu: „Kosovo je srce Srbije“. Napadnut je s raznih strana, jer je mnogima na prostoru bivše Jugoslavije očito vrlo čudno što u trenutku kada Kurtijevi specijalci nakon postavljanja nelegitimne vlasti na Sjeveru pokušavaju isprovocirati sukob i dovršiti etničko čišćenje iz 2004. godine, jedan uspješni srpski sportaš želi poslati poruku da se Srbi ne žele odreći svoje duhovne kolijevke i baciti u prašinu 15% teritorija svoje države.

Ako vas zanima kako su izgledali neki od najtežih dana u povijesti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dani pogroma stanovništva, paljenja srpskih svetinja i ubijanja svih onih koji su pokušali ostati na svojim ognjištima, dođite na novu Privrednikovu tribinu, koja će se održati u srijedu, 21. juna u 18 sati. U goste nam dolazi svjedok tog vremena, episkop pakračko-slavonski Jovan. Naravno, osim o prošlim stradanjima Srba na Kosovu i Metohiji, govorit ćemo i situaciji tamo danas i eskalaciji terora Kurtijevih snaga koja prijeti novim ratnim sukobima na jugu Srbije.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Kosovo, nikad završena priča“ održat će se u srijedu, 21. juna s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: