fbpx

Srebrenka_GolicSavjet ministara BiH imenovao je danas ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenku Golić za predsjedavajućeg Radne grupe za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, opština Dvor, u Hrvatskoj.

Na prijedlog Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH, Savjet ministara BiH donio je danas Odluku o formiranju ove radne grupe.

U Radnu grupu su imenovani predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, ministarstava inostranih poslova /MIP/ i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH, te resornih ministarstava Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će Radna grupa obezbijediti koordinaciju rada institucija BiH, FBiH, Republike Srpske i lokalnih nivoa vlasti u vezi s aktivnostima potencijalne izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora.

 

Izvor: Nezavisne novine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email