Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Ulazak u Srbiju uz negativan PCR test ili samoizolaciju

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada Srbije

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi državljani Srbije, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ova dozvola može se pribaviti u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Takođe, krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije, saopštila je vladina Кancelarija za saradnju sa medijima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email