Uoči obilježavanja 23. godišnjice Oluje u Mokrom Polju nedaleko od Knina služen je parastos za ratne žrtve u ovom selu. Ubojstva devetoro civila u Mokrom Polju započela su 6. kolovoza tokom akcije Oluja i nastavila se nakon završetka vojnih djelovanja. Zločini do danas nisu procesuirani.

Nakon služenja parastosa za postradale u Oluji, koji su u hramu Sv. apostola Luke služili oci srpske pravoslavne crkve Eparhije dalmatinske, položene su ruže ispred spomen ploče postavljene za devet ubijenih Mokropoljaca, a prisutnima se obratio saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević, ustvrdivši da je komemoracija u Mokrom Polju izraz potrebe da se na miran i dostojanstven način obilježi stradanje srpskog naroda za vrijeme Oluje, ali također i svih žrtava stradalih u periodu od 1991. do 1995. godine.

– Nije lako naći riječi za opis osjećaja tuge kada se sjetimo egzodusa, kilometarskih kolona, ljudi u tim kolonama, njihovih strahova šta ih čeka i hoće li preživjeti. Teško je bolno prisjećanje na one koji su ostali, a pogotovo na one koji su ubijeni na svom rodnom pragu. Oni su bili krivi samo zato što su ostali – rekao je Milošević.

Među nekoliko desetina okupljenih u Mokrom Polju, prisustvovale su i porodice žrtava. Komemoraciji su prisustvovali i šibensko-kninska dožupanica Anja Šimpraga, načelnik općine Ervenik Predrag Burza, načelnik općine Biskupija Milan Đurđević, zamjenik gradonačelnika Knina Boško Džepina, predsednik Srpskog privrednog društva privrednik Nikola Lunić, predsjednik županijskog VSNM i zamjenik načelnika Kistanja Borislav Šarić i mnogi drugi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email