fbpx

Tribina „Ujedinjenje Jugoslavije 1. decembra 1918: od nade do tragedije“

Tribina „Ujedinjenje Jugoslavije 1. decembra 1918: od nade do tragedije“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
102 godine od stvaranja Jugoslavije i 30 godina od njenog nestanka

Sto dvije godine od stvaranja Jugoslavije i trideset godina nakon njenog nestanka o toj se državi i dalje vode žustre debate između njenih uzbuđenih pristalica i njenih ljutih protivnika. Mnogi kažu da je nakon svega Jugoslavija konačno umrla ali njeno ime se i dalje spominje, čak i onda kada ga se ne izgovara. Da li je Jugoslavija bila „tamnica naroda“ ili ostvarenje sna o ujedinjenju južnih Slavena, odnosno, što danas o tome misle ljudi na raznim krajevima bivše države razgovaramo na novoj tribini Srpskog privrednog društva Privrednik u Zagrebu, pod nazivom „Ujedinjenje Jugoslavije 1. decembra 1918: od nade do tragedije“.

O tim i drugim pitanjima govorit će novinar Bojan Munjin s gostima historičarima, Predragom Markovićem, profesorom na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Bojanom Balkovecom, profesorom na Filozofskom fakultetu u Ljubljani i Branimirom Jankovićem, profesorom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tribina će biti održana online, i to u utorak 1. decembra u 20 sati, uz uživo prijenos na YouTube kanalu Privrednika ovdje i na Facebook stranici ovdje.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama:

NAJNOVIJE

KOMENTARI

Umirali su i drugi, ali nitko nije ostavljao ovoliku prazninu
Ispravak iskrivka