Napadi na Srbe na Braču, u Rijeci, Valbandonu, Uzdolju,… za premijera Plenkovića tek su „izolirani incidenti“. Za mnoge druge riječ je o političkoj klimi, koja nijemo promatra rehabilitaciju NDH i nasilje nad manjinama i svima koji su drugačiji. Napad u Uzdolju na žene i djecu otvorio je novo poglavlje i ukazao na to da su stvari otišle predaleko i da je vrijeme da se proustaški marš zaustavi sada, jer će sutra biti prekasno.

Novu sezonu tribina u Privredniku otvaramo s Hrvojem Klasićem, kojem ovih dana prijete smrću, jer je jedan od rijetkih koji ne pristaje na interpretacije povijesti koje diktiraju paraznanstveni krugovi potpomagani od Kaptola, nego se usudi stvari nazvati pravim imenom.
Načelnik Biskupije Milan Đurđević reći će nam kakve su posljedice nasilja nad Srbima u Uzdolju, selu u njegovoj općini, dok Milan Eraković iz Rijeke od početka prati slučaj Arsić i sve pritiske kojima je izložen pretučeni srpski povratnik.

Tribina pod nazivom „Ubij Srbina! – Izolirani incidenti ili klima u društvu“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 3. septembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb). Dođite u Privrednik, borite se s nama za bolju Hrvatsku.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email