Danima svjedočimo hajci na Rome u Međimurju. Desničarski prosvjed u Čakovcu podržava navodno liberalni međimurski župan Matija Posavec, MUP, dobar dio javnosti i mediji.

Eter je pun kontroverznih informacija s blago ili otvoreno rasističkim prizvukom. Činjenice su ustupile mjesto predrasudama, a ljudi koji nešto znaju rijetko su u medijima ili im se postavljaju kriva pitanja.

Ukoliko želite doznati istinu o životu Roma u Hrvatskoj, njihovim problemima u obrazovanju, zapošljavanju i životnim uvjetima, dođite na novu tribinu u Privrednik gdje će novinar Saša Kosanović razgovarati sa Sinišom Senadom Musićem iz REF-a (Roma education fond), Aleksom Đokićem iz Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Aleksandrom Tolnauerom iz Savjeta za nacionalne manjine RH.

Tribina pod nazivom „Hajka na Rome – što se iza brda valja?“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u utorak, 11. juna, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email