Tribina: Dan pobjede u sjeni rata

Piše: P-portal.net

Branimir Vidmarović i Hassan Hajdar Diab govore na novoj Privrednikovoj tribini

Privrednikova tribina

Usred rata u Ukrajini, Evropa dočekuje još jedan Dan pobjede nad fašizmom. Ima li razloga za slavlje dok svijetu prijeti globalni sukob, uoči ukrajinske protuofenzive s neizvjesnim ishodom? Je li točan dojam da podrška ukrajinskoj borbi za teritorijalnu cjelovitost opada i da se spremaju veliki pregovori ukoliko protuofenziva propadne? Kakve bi promjene u međunarodnoj politici ti pregovori donijeli? Je li podrška zapada samo altruističke i humanitarne prirode ili će se naći način da se naplati municija i naoružanje kojima zapad još uvijek zasipa vlast u Kijevu? Kakva je pozicija u svemu tome arapskih zemalja i Južne Amerike?

Odgovore na ta i neka druga pitanja pokušat će na novoj Privrednikovoj tribini dati Branimir Vidmarović, stručnjak za međunarodne odnose i Hassan Hajdar Diab, reporter Večernjeg lista. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Tribina u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pod nazivom „Dan pobjede u sjeni rata“ održat će se u utorak, 9. maja s početkom u 18 sati na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

 


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: