Tribina „Božićna tema: ‘Jer za njih nije bilo mjesta u svratištu’“

Piše: P-portal.net

Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, ove godine slavimo izolirani, možda odvojeni od svojih bližnjih, vjerojatno tegobni i usamljeni. Hoćemo li se u ovoj tišini punoj neizvjesnosti prisjetiti recimo potrošačke groznice pred ...

Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, ove godine slavimo izolirani, možda odvojeni od svojih bližnjih, vjerojatno tegobni i usamljeni. Hoćemo li se u ovoj tišini punoj neizvjesnosti prisjetiti recimo potrošačke groznice pred Božić svih ovih godina unazad ili će to biti trenutak sabiranja naših misli o sebi i drugima na dublji način?

Danas zaista više nema ničega između nas i onoga što slavimo: da li se nad tim nevjerojatnim rođenjem prije dvije tisuće godina pitamo što nam je ono zaista donijelo? Da li je ta uboga štala s jaslicama bitno utjecala na nas kao što se priča, ili smo mi još uvijek oni stari ljudi, puni sebičnosti, pohlepe i animoziteta prema drugima?

O ovim i drugim pitanjima na novoj Privrednikovoj tribini govorili su katolička teologinja Ana Raffai, protestantski teolog Peter Kuzmič i pravoslavni teolog Vladan Tatalović, uz moderiranje novinara Bojana Munjina.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: