fbpx

Stipendije Fondacije Studenica za studente iz regije

Stipendije Fondacije Studenica za studente iz regije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Fondacija Studenica raspisala je konkurs za stipendiranje studenata iz regije

Fondacija „Studenica“ raspisala je konkurs za dodjelu 10 stipendija srpskim studentima iz regije (Bosna i Hercegovina, odnosno Republika Srpska, Hrvatska i Crna Gora) za akademsku 2020/2021. godinu.

Stipendije su namijenjene studentima koji 2020. godine upisuju završne godine studija i master studije na državnim fakultetima i koji nisu u radnom odnosu.

Konkurs je otvoren do 1. novembra, a odluka o dobitnicima stipendija bit će donijeta do kraja novembra.

Iznos stipendije je 1.500 dolara na godišnjem nivou, a stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Detaljnije informacije o proceduri prijavljivanja svi zainteresirani mogu pronaći na stranicama Zadužbine Studenica ovdje.

Fondaciju Studenica osnovali su 1993. godine ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda. Fondacija nosi naziv po čuvenom pravoslavnom manastiru iz 1190. godine, koji je od osnivanja, i tokom nekoliko narednih stoljeća, bio središte srpske pismenosti i znanja. Manastir Studenica, pod zaštitom UNESKA, simbol je prosvetiteljstva, zadužbinarsva i filantropske tradicije Srbije.

Fondacija Studenica dodjeljuje stipendije studentima iz Srbije od svog osnivanja 1993. godine. Pored toga, Studenica je gotovo istovremeno počela i dodjelu stipendija studentima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od 2010. godine, u partnerstvu sa Srpskim privrednim društvom Privrednik u Zagrebu, dodjeljuje i stipendije srpskim studentima u Hrvatskoj.

 

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: