Stipendije za pripadnike srpske zajednice u regionu

Piše: P-portal.net

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije raspisala je konkurs za stipendije za mlade pripadnike srpske nacionalne zajednice iz država u regionu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru Projekta „Srbija za Srbe iz regiona” dodeljuje stipendije za mlade pripadnike srpske nacionalne zajednice koji žive u Republici Sloveniji, Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Republici Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Republici Albaniji i Mađarskoj.

Republika Srbija pripadnike nacionalnih manjina u Republici Srbiji i pripadnike srpske nacionalne zajednice u regionu prepoznaje kao značajne nosioce dobrih međunacionalnih odnosa i uzajamnog razumevanja, tolerancije i uvažavanja.

Kako je navedeno u saopštenju, ovaj Projekat predstavlja put za jačanje dobrosusedskih odnosa, brigu o pripadnicima srpske zajednice i širenje evropskih vrednosti u oblasti ljudskih i manjinskih prava. Stipendiranje mladih pripadnika srpske nacionalne zajednice u regionu unaprediće njihov nivo obrazovanja, što je jedan od važnih preduslova za podizanje kvaliteta života u zemljama u kojima žive.

U tom cilju Republika Srbija će kroz Projekat u školskoj 2021/2022. godini ponuditi novih 80 stipendija.

Tekst konkursaopis projekta i prijavni formular pronađite na stranicama Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: