Senzacija u Privredniku! Tamo daleko, daleko izvan brdovitog Balkana, u prijateljskoj Njemačkoj, pronađeni su Srbin i Hrvat koji žive u slozi i prijateljstvu! Znanstvena zajednica na Balkanu ostala je potpuno osupnuta ovim otkrićem, jer se do sada vjerovalo da pojedinci iz ta dva naroda nikako ne mogu, a i ne smiju, biti prijatelji.

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju vas na projekciju RTS-ovog dokumentarnog filma „Srboljub i Hrvoje“, koja će se održati u utorak, 5. februara, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Nakon projekcije filma slijedi razgovor s autorom filma Milošem Milićem, novinarom RTS-a, i s novinarom tjednika Express Ivanom Pandžićem. U razgovoru ćemo pokušati potražiti odgovor na pitanje zbog čega na domaćem terenu međunacionalnu mržnju njegujemo kao zjenicu oka svog i kako je moguće da se, svakim prijeđenim kilometrom koji nas udaljava od rodne grude, ta mržnja smanjuje i pretvara u prijateljstvo. Razgovor će moderirati novinar Saša Kosanović.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email