Spomen šetnja Zagrebom: „Zagreb u ratu, otporu, stvaralaštvu i pamćenju“

Piše: P-portal.net

Documenta, centar za suočavanje s prošlošću poziva sve zainteresirane da se pridruže predstavljanju vodiča „Zagreb u ratu, otporu, stvaralaštvu i pamćenju. Vodič po Zagrebu u Drugom svjetskom ratu“ i povijesnoj ...
13.5.2016.,Zagreb - Otvorenje festivala Crtani romani sou i tri pripadajuce izlozbe u galeriji Prsten,Trg zrtava fasizma . Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Documenta, centar za suočavanje s prošlošću poziva sve zainteresirane da se pridruže predstavljanju vodiča „Zagreb u ratu, otporu, stvaralaštvu i pamćenju. Vodič po Zagrebu u Drugom svjetskom ratu“ i povijesnoj šetnji po odabranim lokacijama u gradu.

To je prva u nizu spomen šetnji po značajnim lokacijama, mjestima povezanim s ustaškim režimom i zločinima, stradanjem stanovništva za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao i s antifašističkim otporom.

Okupljanje i šetnja su zakazani za subotu, 27. mart 2021. godine, s početkom u 11 sati ispred Studentskog centra (Savska Cesta 25). Planirano je da se u sat i pol obiđu brojne lokacije u centru grada. Završetak ture bit će na Trgu žrtava fašizma.

Zbog propisanih epidemioških mjera broj sudionika je ograničen, pa organizatori mole zainteresirane da svoj dolazak prijave na email: tena.banjeglav@documenta.hr.


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: