U Zagrebu počinje snimanje animiranog filma prema priči Ježeva kućica Branka Ćopića. Snimanje i animiranje lutaka počelo je prošloga tjedna u produkciji zagrebačkog Bonobonstudija i kanadskog Nacionalnog filmskog odbora. Kako kažu, ova najvažnija faza produkcije filma trajat će sve do travnja 2016. godine.

Režiju i scenarij potpisuje hrvatsko-kanadska autorica Eva Cvijanović, redateljica je s diplomom iz animiranog filma sa Sveučilišta Concordia, gdje je tijekom studija osvojila prestižne nagrade Zlatko Grgić i Norman McLaren. Godine 2014. njezin film Morska bolest prikazan je u natjecateljskom programu festivala animiranog filma Animafest Zagreb.

Za naraciju u filmu Ježeva kuća zadužen je Rade Šerbedžija, glazbu potpisuje Darko Rundek, a Tim Allen savjetnik je za lutke i animaciju, za što su zaduženi autori Simulacre, Ivana Bošnjak i Thomas Johnson. Allen je surađivao na slavnim lutka-filmovima poput Mrtva nevjesta i Frankenweenie Tima Burtona te na Fantastičnom gospodinu Foxu Wesa Andersona.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email