Ambasada Republike Srbije u Zagrebu i Mitropolija zagrebačko-ljubljanska, u saradnji sa oMrežom i srpskim organizacijama u Hrvatskoj, organizuje četvorodnevno putovanje u Beograd i Novi Sad u periodu od 5. do 8. aprila 2015. godine.

Tokom boravka u Beogradu planirana je poseta državnim institucijama Republike Srbije (Narodna skupština i Kabinet predsednika Republike Srbije) i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (Patrijaršija, Saborna crkva i Hram sv. Save), dok bi u Novom Sadu omladina posetila Maticu Srpsku, manastir Kovilj i rodnu kuću bana Josipa Jelačića.

Posetom navedenih institucija omladina bi imala priliku da se upozna sa njihovim radom, predstavi svoje ideje, kao i položaj i aktivnosti u Republici Hrvatskoj.
U cilju upoznavanja srpske istorije, kulture i nauke planirana je posjeta Etnografskom muzeju, Muzeju Nikole Tesle, Vojnom muzeju i Narodnoj biblioteci Srbije. Takođe, tokom dana bi bilo održano predavanje na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a zainteresovani bi uveče prisustvovali nekoj od predstava u beogradskim pozorištima.

Uz navedene aktivnosti poseta bi bila prožeta turističkim sadržajima i obilascima Beograda i Novog Sada, u saradnji sa turističkim organizacijama Srbije, Beograda i Novog Sada.

Troškovi putovanja, smeštaja i ishrane su obezbeđeni.

Putovanje je namenjeno osobama od 18 do 35 godina i polazi se iz Zagreba.
Zainteresovani se mogu prijaviti na omreza.shr@gmail.com.

Uz molbu potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i CV.

Prijave traju do 15.03.2015. godine.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email