Više stotina pravoslavnih i katoličkih vjernika prisustvovalo je večernjoj molitvi i paljenju Badnjaka ispred crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Slatini. Večernju molitvu i poruku patrijarha Irineja pročitao je slatinski paroh Dragan Gaćeša nakon čega je vjernicima podijelio hrastove grančice i slamu, a najmlađima i poklon paketiće uz asistenciju Igora Pavkovića, dožupana Virovitičko-podravske županije.

Veliki broj vjernika bio je dobar povod za najavu nekoliko značajnih događaja za parohiju. Prvi od njih je najava dočeka nove godine 13.1.2019. u pola noći kada će molitvu predvoditi vladika Jovan uz asistenciju svih svećenika iz Slavonske eparhije. Druga je obavijest da će se ove godine Svetosavska akademija održati u ponedjeljak 28.1.2019. u kino dvorani u 19 sati, a na dan Svetog Save, 27.1.2019. bit će služena liturgija u 9 sati, a kako je ovo osamstota godina od samostalnosti pravoslavne crkve (1219. – 2019.) želja je organizatora da što veći broj vjernika prisustvuje ovim svečanostima. Ove jubilarne godine slavski kolač sadržavat će i stari novčić za sreću najsretnijem vjerniku.

Paroh Dragan Gaćeša također je obradovao viješću o izradi projektne dokumentacije o izgradnji Parohijskog doma u izradi tvrtke Arhis iz Slatine, a koje je financiralo Srpsko narodno vijeće. Parohijski dom, koji će se graditi pored crkve ove godine odmah na početku građevinske sezone, bit će idealno mjesto za sve kulturne i vjerske susrete koje Crkva organizira u toku godine.

Kao i ranijih godina vjernici su se zadržali duže vrijeme uz svjetlo i toplinu vatre gdje su im posluženi topli čaj, kuhano vino i kruh uz muzičku podršku dueta harmonika Kukuljan – Kukuljević.

 

Fotografije: Marinianis TV

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email