Bliže nam se predsjednički izbori. Aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, koja oteže s kandidaturom, s desna prijeti šlager pjevač i poduzetnik Miroslav Škoro, u utrci su i populisti Pernar i Kolakušić, a ljevičarima se nudi izbor između Katarine Peović i Zorana Milanovića, kojega mnogi ljevičari ne smatraju svojim kandidatom. Prema anketama, u drugi krug bi trebao ući upravo Milanović, skupa s KGK. Naravno, hiljadu stvari se još može promijeniti, ali je već sada posebno zanimljivo da se veliki broj ljevičara ograđuje od Milanovića i ponosno najavljuje da mu neća dati glas u drugom krugu. Prezir prema „grešniku“ Milanoviću očito je jači od mazohističke mogućnost da još godinama s Pantovčaka slušamo neoliberalne, revizionističke poruke koje ismijavaju hrvatski antifašizam, politiku koja Srbe okrivljava za probleme u kojima žive, politiku koja okreće glavu od realnosti i osobu koja ne želi biti predsjednica svih građana, jer Hrvatsku prvenstveno vidi kao nacionalnu, a ne građansku državu.

Hoće li hrvatski glasači napraviti isto što su već napravili srpski, kada su „beli listići“ doveli Tomislava Nikolića na dužnost predsjednika Srbije ili će začepiti nos, kako neki od njih vole reći i svoje povjerenje dati Zoranu Milanoviću? Odgovore će pokušati naći novinar Saša Kosanović na idućoj tribini u Privredniku u razgovoru s gostima: Arsenom Baukom iz SDP-a, Radom Borić iz Nove ljevice i Jasminom Klarićem, Telegram.hr.

Tribina pod nazivom „Predsjednički izbor: između nastavka katastrofe i začepljenog nosa“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u srijedu, 26. juna, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email