Pravoslavna gimnazija u Zagrebu upisuje novu generaciju učenika

Piše: O. R. / P-portal.net

Srpska pravoslavna opšta gimnazija upisuje novu generaciju učenika

Srpska pravoslavna opšta gimnazija „Kantakuzina Katarina Branković“ u Zagrebu upisuje učenike u prvi razred školske 2021/2022. godine, i to ukupno 24 učenika.

Škola je prepoznatljiva po uspjesima učenika u geografiji, povijesti, hrvatskom i srpskom jeziku, a manji broj učenika omogućuje kontinuiranu obrazovnu i odgojnu posvećenost svakom učeniku, gotovo individualan pristup.

Škola radi po programu za opće gimnazije Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Nastava se izvodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, u skladu s modelom A, uz učenje hrvatskog jezika. Jednako tako, u grupi društveno-humanističkih predmeta, uz sve što je moguće naučiti u dominantnom programu, uči se i o istoriji i kulturi Srba te čita srpska književnost. O kršćanstvu, jednom od izuzetnih vjerskih i društvenih pokreta učenici saznajeu na satima pravoslavnog vjeronauka. Zbornica i učionice su multikulturalne i multikonfesionalne.

Srpska pravoslavna opšta gimnazija u Zagrebu, foto: Jovica Drobnjak

Nastava se izvodi u modernom zdanju, izgrađenom 2011. godine. Škola je opremljena knjižnicom, kabinetima za biologiju, kemiju, fiziku, informatiku, sportskom i kinodvoranom. Sve učionice imaju projektore, a nastavnici prijenosna računala.

Iz škole upućuju poziv svima koji se ovdje žele školovati – da su dobrodošli!

Zainteresirani kandidati sve dodatne informacije i pojašnjenja mogu dobiti na adresi Gimnazije:
Sveti Duh 122, Zagreb
tel/faks: 01/48 52 871
gimnazija@srpskagimnazija-zg.org i www.srpskagimnazija-zg.org


Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: