fbpx

Patrijarh Porfirije posjetio Baniju

Patrijarh Porfirije posjetio Baniju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
„Vaša muka je i naša muka, a vaša radost i naša radost”, kazao je patrijarh Porfirije Banijcima koji su u decembarskom potresu ostali bez krova nad glavom i najavio da će još više biti prisutan na stradalom području
patrijarh na Baniji

Danas je prvi put nakon ustoličenja patrijarh Porfirije obišao banijsko selo Majske Poljane pokraj Gline, teško pogođeno potresom 29. decembra 2020. godine, saopštili su iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. U zemljotresu su mnoge kuće sravnjene sa zemljom, dok druge još nisu bezbedne za život, pa su još uvijek u toku humanitarne akcije Eparhije zagrebačko-ljubljanske i Srpskog narodnog vijeća.

patrijarh na baniji

U pratnji Patrijarha Porfirija bili su i episkop gornjokarlovački Gerasim, mnogi sveštenici eparhija zagrebačko-ljubljanske i gornjokarlovačke, volonteri i novinari.

Nakon razgovora s porodicom Kukoleča, patrijarh im je rekao da zna da je pomoć, koja im je do sada stizala, samo prva pomoć, i da „tek predstoji da se sve obnovi. Računajte na nas, tu smo sa vama”, kazao je.

Nakon obilaska domova pet porodica u Majskim Poljanama, patrijarh i episkop Gerasim su, u bazi Civilne zaštite Lekenik, zajedno s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Borisom Miloševićem, prisustvovali isporuci dva veća i četiri manja kontejnera, koje su donirali Eparhija zagrebačko-ljubljanska i Ambasada Republike Srbije u Zagrebu.

Patrijarh Porfirije je najavio i da će, uz pomoć Episkopa Gerasima, sveštenstva i volontera, biti još prisutniji na stradalom području i to ne samo molitvom i dušom, nego i fizički.

 

Fotografije: Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: