Otvoren konkurs za stipendije Fondacije Studenica

Piše: O. R. / P-portal.net

Fondacija Studenica raspisala je konkurs za stipendiranje studenata za tekuću akademsku godinu

Fondacije Studenica raspisala je konkurs za dodelu stipendija za akademsku 2021/2021. godinu.

Konkurs je otvoren od 10. septembra do 10. oktobra 2021. godine. Odluka o dobitnicima biće doneta do kraja oktobra.

Pravo da konkurišu imaju srpski studenti koji studiraju u Republici Srbiji, kao i oni koji studiraju u Republici Srpskoj, odnosno BиH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Biće dodeljeno trideset stipendija studentima koji studiraju u Srbiji i pet stipendija studentima koji studiraju u рegionu.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, studenti na master studijama, a posebnih par mesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici.

Iznos stipendije za studente iz Republike Srbije je 1.200 US $, a za studente iz рegiona 1.500 US $ na godišnjem nivou. Najbolji kandidati biće pozvani na intervju.

Pisma preporuke, diplome, potvrde, i ostala tražena dokumenta pripremaće samo studenti koji budu pozvani na intervju i koji dobiju stipendiju.

Više o prijavama i uslovima konkurisanja pročitajte na sajtu Fondacije Studenica OVDE.

Fondacija Studenica je neprofitna fondacija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, osnovana 1993. godine. Fondaciju su osnovali ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda i razvoj društva u Srbiji. Fondacija Studenica dodeljuje stipendije studentima iz Srbije od svog osnivanja 1993. godine. Pored toga, Studenica je gotovo istovremeno počela i dodelu stipendija studentima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od 2010. godine, u partnerstvu sa Srpskim privrednim društvom Privrednik u Zagrebu, dodeljuje i stipendije srpskim studentima u Hrvatskoj.

Ako imate prijedlog teme za nas, javite se na portal@privrednik.net

Pratite P-portal i na društvenim mrežama: