Povodom održane osnivačke skupštine Udruženja Gospićana „Nikola Tesla“ Koalicija udruženja izbjeglica izdala je saopštenje za javnost u kojem navodi:

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta bio je prisutan, u svojstvu zamjenika predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, na osnivačkoj skupštini Udruženja Gospićana “Nikola Tesla” koja je održana u nedelju 11. maja 2014. godine u sali opštine Novi Beograd. Na skupštini je bilo prisutno preko 200 Gospićana i njihovih prijatelja i gostiju.

Miodrag Linta je u svom obraćanju Gospićanima i prisutnim gostima, između ostalog, rekao da je potrebno da se svi objedinimo u jednu kolonu da bismo se lakše i efikasnije borili za povratak naših oduzetih imovinskih, stečenih i statusnih prava, ekshumaciju i identifikaciju nestalih lica, kažnjavanje lica koja su počinila zločine nad srpskim narodom, obilježavanje mjesta na području današnje Hrvatske i Federacije BiH putem spomen ploča na kojima su stradali pripadnici našeg naroda, kao i da pomognemo našim sunarodnicima u rješavanju problema u procesu lokalne integracije u Srbiji. Linta je na kraju svog obraćanja poželio Udruženju Gospićana “Nikola Tesla” uspješan rad u realizaciji postavljenih ciljeva i aktivnosti u narednom vremenskom periodu.

 

 

Izvor: Koalicije udruženja izbjeglica

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email